bilder i från dagens träning :)


träningsplan :)

veckans träning


måndag:
dressyr på volten
tisdag: skritta ut
onsdag: lösgörande på volten
torsdag: tävling Dyltabruk LA:P1 och FEIs inledande
fredag: skritta ut
lördag: lösgörande träning på volten
söndag: tävling värmdöridklubb LA:P1
måndag: vila



sedan veckan som följer efter denna blir det mycket att rida ut :)

 


28/5 2011 :) grattis Almiro 16 år

Idag är det Almiros födelsedag. Han fyller 16 år.  i födelsedags present har han fått två stycken träns ett Treedstone och ett Hubertus Classic. Han har även fått två bett ett som är mässingsfärgat och ett var med en zinkplatta på. Och sedan i morgon ska han få häst tårta :)

Idag var även mina två systrar och tävlade. Dem red LB:1 och LA:1. I LB:1 fick Evelina ca 57 % och Julia fick ca 64 % och gjorde ett till kval till Agria ungponny cup. I LA:1 var det debut för båda ekipagen och Evelina red på ca 61 % och var väldigt nöjd. Julia red på ca 64 % och fick där med det sista kvalet till ungponny cuppen.  

Imorgon så ska jag åka till Stigis och rida lektion. Jag är grymt taggad inför det så det ska bli riktigt roligt. Och då ska han ha sitt nya Treedstone träns med remont nosgrimma :)


nytt inköp :)

Detta är mitt senaste inköp :)

det är ett par Martha Ridwear ridbyxor :D




bild tagen från gojulia.blogg.se


Tävling

För låt för den dåliga uppdateringen. Men det ska det bli ändring på nu J i söndags var det allsvenskan div 1 omg 3. laget kom då tvåa och tvåa totalt i hela serien. Så vi är nu vidare till elit. I förklassen red jag på ca 62 % och kom straks utanför placering. Sedan i lag klassen var våran tränare Ann Stigberg där och hjälpte oss på framridnigen. Hela framridnigen höll Almiro på och fipplade med tungan så vi fick leta redan på en håltång så att vi kunde spänna nosgrimman ytterligare. I lag klassen var det LA:P1 vilket var första gången som vi startade det. Så då fick jag 58,77 %. Jag var nöjd med dagen i sin helhet och med mina prestationer.


bild bomb


veckans träning :)

Här kommer veckans träning för Almiro inför allsveenskan div 1 omg 3.

måndag: vila
tisdag: dressyr på volten
onsdag: dressyr på ängen
torsdag: vila
fredag: dressyr på volten
lördag: träning för Ann Stigberg på Wiad
söndag: Tävlingnen i Årsta runsten

I Årstarunsten så ska jag rida två klasser det är LA:1 i förklassen och sedan LA:P1 i lagklassen. För att vi sedan ska kunna komma upp i elit så måst vi slå ett lag som tävlar för Bärjsvik. Dem ligger just nu en poäng före oss. Men om vi slår dem så kommer vi upp i elit vilket är grymt häftigt.


Sundby :)

Igår var jag och tävlade i Sundby på Almiro. Vi red LA:1 och jag var nöjd med procenten jag fick men inte med ritten. Det började med att almiro la tungan över bettet på fram ridningen och då kunde ingen hjälpa mig för Julia var på prisutdelning. Så jag fick hoppa a två gånger och fixa det. Sedan precis när jag skulle in i ridhuset så lossnade hela min håruppsättning. Så allt gick fel på framridningen men jag slutade på en andra plats med 68 %. Julia var med på Okidoki i LB:1 och kom sexa på 64 %. Jag vann ett svart hööks schabrak och julia vann en påse med hästgodis.

Evelina var och tävlade i Bogesund på Carette. Dem är med i Siggesta div 3 lag i dressyr och kom tvåa i förklassen, van individuellt i lag klassen och laget kom trea. Dem som var med i laget var Evelina Söderström på Carette, Sofia Wetterstrand på Tintin, Johanna Nylander på Ernst och Elvira Olsen på Gry.

Stort Garttis till er!


bild bomb :)


dags att knoppa :)

Idag när jag kommer till stallet ska jag först mocka fixa vatten och hö. Sedan ska jag packa mitt sadelskåp och putsa alla mina saker för imorgon är det tävling på Sundby för mig. Jag ska rida en LA:1. Julia ska också vara med fast i LB:1 på Okidoki. Så idag blir det att knoppa och fixa hästarna snyggt. J sedan ska jag rida lilla Almiro på volten först och då ska jag jobba stretching. Sedan tänkte jag skritta av honom ner i mot ängen så att han får vara ute i skogen också.

Imorgon när det är tävling så ska även min lilla syster Evelina var med fast på Bogesund för det är div 3 för henne då. Så efter våran tävling lämnar vi av hästarna hemma och sedan åker och hejar.


ängen :)

Idag red jag på ängen med Almiro. Det var premiär för oss där i år och han var hur fin som helst. Jag jobbade honom först i skritten att få honom helt lösgjord. Sedan i traven gjorde jag också lösgörande arbete. När jag galopperade var han super taggad av glädje och han ville bara galoppera fortare och fortare. Sedan testade jag några mellan trav vilket han gjorde mycket bra idag. Han blev väldigt svettig men han såg ändå glad ut när vi lämnade ängen.

På fredag till lördag ska div 1 ha lag middag med övernattnig här hos oss. så då blir det jag, Julia, Jossan och Paulina som äter här och sedan såveröver.

här är bilder i från dagens ridpass



täby :)

I söndags var jag och tävlade på Täby. Det var allsvenskan div 1 omgång 2. Almiro kändes lite trött och jag var inte riktigt med mina ben så då fick vi ett avbrott i en av galopp serpentinerna. Men vi fick ändå 65% och slutade på en tredje placering. Julia och Gandalf blev två utanför placering för dem blev lite spända inne på banan. Jossan och Lord var tre poäng ifrån segern men slutade på en andra plats på ca 70%. Paulina och Sniffan gick det så där för hon var inte så nöjd med sin ritt. Laget var en poäng från att bli placerat så det var lite synd. Och inför sista omgången ligger vi trea, sjövillan etta och bergsvik tvåa.

gör en bild bomb och läger upp lite senare :)


träning på volten :)

idag red jag Almiro på volten, han var hur fin som hälst. vi tränade mycke galopp arbete sam rygningar. i galoppen gjorde vi enkla byten, serpentiner, galopp till halt. Han var super duktitig. Jag testade även någon ökad trav vilket han gjorde mycket bra idag. :)


bilder i från div 1

¨

kommer flera senare

grönan

igår var vi i div 1 laget på gröna lund tillsamans. det var super roligt och alla var glada och taggade inför nästa omgång i div 1 som då går i täby.

laddar upp en bild sedan från när vi åkte vilda musen :)

div 1

i söndags arangerade siggesta allsvenskan div 1. I förklassen red jag LA:1 och jag kände mig nöjd. Jag slutade på en andra plats med 67,11% och en komentar som löd: väl visad ponny med ett plus för galoppen. och i andra klassen red jag lagtävlan för ponnyallsvenskan. Jag fick ett avbrott i ena galoppen vilket var en dubbel koefficient så det drogned. och även i den klassen slutade jag som tvåa även där ca 3p efter segraren. Jag red på 64,29% och en komentar som löd: trevlig uppvisning på g stadig ponny somdelvis är rak i sin sida synd på första förvända galoppen men annars bra, Lycka till. sedan slutade laget på en tredie placering.

laddar upp bilder senare :)


RSS 2.0